Facebook - sendviči, slastice, muffini, cookie, brownies, pekarski proizvodi

Želim original!

 

U 19. St. nizozemski doseljenici su na brodovima prema Americi pripremali slastice pod nazivom “olykoek” (ulje – kolač), te je jedan od njih imenom Hansen Grgur slučajno napravio rupu u sredini tijesta i tako je nastao novi oblik danas poznat kao DONUT.

Najčešće se pripremaju u okruglim oblicima, puni ili s rupom u sredini, prazni ili s punjenjem, s glazurom ili posuti šećerom. 

Osim u SAD-a, donuti su vrlo popularni i u Tunisu. Izrađuju ih u obliku loptice, prže u vrućem ulju te kao glazuru dodaju med ili neki sirup. Za dekoraciju se koriste sezam, naranča i vanilija.
U Iranu su popularne fritule, a u Izraelu im dodaju crveni slatki žele. U Austriji se ovi proizvodi zovu “Krapfen” i osobito su popularni za vrijeme karnevala. U Finskoj se jedu slatki prstenovi pod nazivom “munkki” i prodaju se u kafićima i restoranima kafeterijama.U Njemačkoj su poznati pod nazivom “Berliner”. Kod nas se donuti pojavljuju i pod imenima pokladnice ili krafne.

Tvrtka American Donut proizvodi donute po originalnoj recepturi još od 1994. godine. Kroz godine iskušavanja došli smo do receptura koje s lakoćom osvajaju brojne sladokusce. Pripremamo ih za Vas s puno pažnje i ljubavi, u raznim kombinacijama, s različitim punjenjima i glazurama.

Uživajte u donutima uz kavu, mlijeko ili čaj, te kao zajutrak ili užinu.

Novo! Balkan Burger
Pljeskavica u lepinji s pikantnim Urnebes umakom!

Chicken Cheese
Potražite na našim prodajnim mjestima

Novo! The Chevap
Ćevap u pljeskavici s kajmakom i lukom!

HUMANITARNA AKCIJA
Slavonski za Slavonce!

Novo! Megaburger!
Potražite na našim prodajnim mjestima

Muffin
Muffini su kolačići karakterističnog oblika, bez konzervansa, s produženim rokom trajanja...